Led- valohoito

Miten valo voi toimia näin tehokkaasti?
Ajatellaan esim. laseria, jolla voi jopa leikata lasia – sekin on perustuu valoon ja sen taajuuksiin.

LED- valohoito (Photo Dynamic Therapy) on uusi ja tehokas tapa hoitaa vaurioitunutta ihoa sekä rauhoittaa ja uudistaa sitä. Led-valo on tiheää valoa ja tämä kyseinen aallonpituus pureutuu ihosoluihin asti. Kliinisissä tutkimuksissa on osoitettu, että LED-valossa ihosolut kasvavat 150-200 kertaa nopeammin, kuin vertailusolut tavallisessa luonnonvalossa.

LED-teknologia on tarjonnut mahdollisuuden uuteen lääkinnälliseen hoitoon, missä valon aallonpituus on kudokselle se biologisesti optimaalisin. Hoidettavalle alueelle annetaan energia- annos, joka riittää tuottamaan haluttu stimuloiva vaikutus. Erityisen hyvin LED-valohoito sopii aknen sekä muiden tulehduksellisten ihotilanteiden (ruusufinni, karvatupentulehdus, hormoninäppylät) hoitoon sekä ihon uudistamiseen ja vaurioiden korjaamiseen sekä ihon rauhoittamiseen.

Valohoitolaite lähettää neljää eri aallonpituutta:

1. Punainen valo (625nm) lisää kollageenin tuotantoa viisinkertaiseksi. Käynnistää ihon korjausmekanismit, herättää fibroblastisolut sekä nopeuttaa solujen kasvua. Uudistavan ominaisuuden vuoksi tasoittaa ihon väriä ja pigmenttimuutoksia. Valontaajuudet tunkeu- tuvat 3,7-3,9 mm syvyyteen ihossa.

2. Sininen valo (415nm) parantaa aknea sen puhdistavan ja antibakteerisen ominaisuuden vaikutuksesta. Vähentää tehokkaasti nesteen määrää kasvoilla ja tekee ihosta tasaisemman näköisen – tulehduspesäkkeet laskevat huomattavasti ja iho rauhoittuu. Desinfioi ihoa rikkomatta ihon suojakerrosta.

3. Sininen ja Punainen ”Violetti” tehostaa solu-uudistusta, jolloin iho alkaa tasoittua ja silottua kokonaisvaltaisesti. Tehosta valohoitoa asettamalla sininen ja punainen samaan aikaan päälle. Samat ominaisuudet, kuin yllä sininen tai punainen – violetilla tehostetusti.

4. Infrared- IR (760nm) Tunkeutuu syvemmälle stimuloiden solu-uudistusta. Korkea keltainen- violetti valo on korkein valontaajuus. Stimuloi
imu- nestekiertoa, vahvistaa verisuonten seinämiä ja rauhoittaa herkkää ihoa. Lisäksi se vaalentaa hyperpigmentaatiota, hajottaen liikapigmenttiä, halliten melaniinin tuotantoa. (ei näe silmällä)

page2image31382432
page2image31383888
page2image31382224
page2image31379936

Aknen kehittymisessä on tärkeä osa bakteerilla Propionibacterium Acnes. Led-valo blue heikentää ja tappaa näitä bakteereita vaikut- tamalla bakteerin valoherkkiin molekyyleihin. Tämän kautta akne- tulehdus rauhoittuu. Kliiniset tutkimukset osoittavat, että aknebaktee- reihin saadaan paras vaikutus käyttämällä led blue ja led red valohoitoa.

Led-red punainen valo vähentää tulehdusvälittäjäaineiden muodos- tumista. Tulehdusreaktion vaimeneminen vähentää aknetulehdusta, punoitusta ja arpeutumista. Led-red valon on myös osoitettu stimu- loivan fibroblastien tuotantoa, joka uudistaa ihoa parantamalla sen laatua. Parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi hoito tulee toistaa useita kertoja – keskustele kosmetologisi kanssa sarja-hoidosta.

Erityisesti seuraaville iho- ongelmille:

• lievän- ja keskivaikean aknen hoito
• ruusufinni (rosacea)
• iho, jossa aknearvista jääneitä pigmenttimuutoksia
• haavan ja arven paranemisen nopeuttaminen
• nopeuttaa ihon paranemista kuorivien toimenpitein jälkeen (esim. laserhionta tai kemiallinen kuorinta)

Led-valohoito ei sovellu:

• Valoherkistävät lääkkeet, kuten esimerkiksi isotretioniini, amiodaroni, metotreksaatti,
atsatiopriini, doksisykliini ym. Joissakin lääkkeissä riittää muutaman päivän tauko. Soveltuvuus hoitoon täytyy varmistaa lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanotolla.

• Fotoallergiset reaktiot ja ihottumat, albinismi, porfyria
• Autoimmuunisairaudet (lupus = punahukkatauti)
• Epilepsia
• Tietyt valolle herkistävät luontaistuotteet kuten mäkikuisma • Raskaus ja imetys